pn-pt 8:00 - 16:00
Zmień język

Bezpłatna wysyłka od 199 zł

wyszukiwarka zaawansowana

Narine Śmietana+N, 5 saszetek

5FCD-227E4 Zakwaski
Cena: 29,90 zł 29.90
Dostępność: 34269 szt.
ilość szt.
14 dni na zwrot kupujesz u producenta

Opis produktu

Jeżeli jesteś zainteresowany stroną producenta zapraszamy na: http://mynarine.am

Zakwaska do przygotowania Śmietany Narine w domu

Skład:
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra śmietany.

Właściwości:
Śmietana to fermentowany produkt mleczny, który jest śmietaną, fermentowaną z użyciem bakterii kwasu mlekowego. Streptococcus thermophilus st.5, Lactococcus lactis subsp. cremoris,
Lactococcus lactis subsp. lactis (Str.diacetilactis), Lactobacillus salivarius, Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus. W wyniku fermentacji mlekowej dochodzi do zmiany (rozszczepienia na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu śmietana jest lepiej przyswajana przez organizm ludzki niż śmietana.

Sposób przygotowania:
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia, które zostaną użyte do przygotowania śmietany, należy oblić wrzątkiem lub wysterylizować na przykład parownikiem.

2. 1L. śmietanę (najlepiej 20%) gotować przez kilka minut i ochłodzić do 34-35°C.

3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody (34-35°C) i dodaj do śmietany.

4. Wlać do pojemnika w celu dojrzewania:

4a. Użyj jogurtnitsy. Wlać gotowy produkt do pojemnika na jogurt i pozostawić włączony przez 10-12 godzin. Po tym czasie wyjmij słoiki z jogurtu i włóż do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

Opinie (1)

23 stycznia 2020
Arrow Right

1. Czy można zakwaske dla śmietany zastosować do mleka , czy musi być to śmietana ( ile % tłuszczu ? ). 2. Czy można przed przygotowaniem nastawu mieszać ze sobą różne zakwaski ( np tę do śmietany pół na pół z tą do mleka zsiadłego , albo z 1-2 kapsułkami NARIMAX forte ) ? 3. Czy bakterie prawidłowo sie namnożą - chodzi mi o wzbogacenie składu przygotowywanego napoju. 4. Czy jeśli do nastawu dodałabym kilka kapsułek NARIMAX forte to bakteria E coli się namnoży ? Pozdrawiam Narine; O bakteri Coli namnażaniu nic mi nie wiadomo - jednak porzeba by z 6-8 kapsułek , mozna mieszać - sam wykonywałem takie mieszanki - super sami i kosystencje wychodzą :)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl